[O1] rozrząd- wymiana

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Piotrcsmj
    Classic
    • 2008
    • 15

[O1] rozrząd- wymiana

Ty kętrzyn , nie cwaniakuj :twisted:
    oolsztyniak, masz może jeszcze logo ocp na grilla, bo chciałem zerwać ze starej ale tak przykleiłem że żebro urwałem :diabelski_usmiech a logo sie oderwało, niestety nie w tych miejscach co było klejone :lol:
    Octavia II Elegance-lipiec 2008
  • maru123
    Drive
    • 2007
    • 54

[O1] rozrząd- wymiana

co ile kkm w 1.8T trzeba wymieniać rozrząd? wymienić razem z pompą wody? napinacz paska też warto wymienić? na jakie koszty trzeba się przygotować?
    LAURIN & KLEMENT 99' 1.8T 20V

Komentarz

• SuchyX
      L&K
      S_OCP Member
      • 2007
      • 1170

maru123, nie wiem jak u Ciebie będzie to cenowo wyglądać u mnie całość kosztowała 640zł czyli pasek+pompa+robocizna a wszystko wymienił mi kolega dobrygrzeswawa pogadaj znim to może Ci zrobić wymiane paska
      Navi:Asus A639+mod(416@640Mhz)
      Mobil:Uniden PC 68 Elite<->Sirio Performer 5000/dziurka

Komentarz

• maru123
        Drive
        • 2007
        • 54

SuchyX, a kupowałeś oryginały? a jaki przebieg między wymianami bo nie napisałeś

Komentarz

• SuchyX
          L&K
          S_OCP Member
          • 2007
          • 1170

maru123, a fakt zapomniałem pierwszy przebieg zrobiłem po 96kkm tak jakoś mi się przypomniało o tym :lol: Wszystkie części kupił mi dobrygrzeswawa także porozmawiaj z nim jak będzie miał czas to Ci wymienie 8) napewno robi profi robote ja jestem zadowolony i oszczędziłem kupe kasy w ASO chcieli ok ~1200zł :shock:
          Navi:Asus A639+mod(416@640Mhz)
          Mobil:Uniden PC 68 Elite<->Sirio Performer 5000/dziurka

Komentarz

• prodriveteam
            Ambiente
            • 2007
            • 158

Według danych producenta rozrząd w 1.8T wymienia się co 180 000km ale wartości te są aktualizowane i zależą od warunków eksploatacji i takich tam innych obecnie producent podaje że co 160 000km powinna nastąpić wymiana. Ja proponuje zrobić to wcześniej np. po 140-150 tyś km. Ja kupiłem oryginalny rozrząd za 450zł pasek ori, rolka napinacza ori, rolka odwracająca ori, pompa wodna Rouvill zamiennik bardzo dobrej jakości z metalowym wirnikiem. Ja nie wymieniałem napinacza rozrządu bo był ok, można wymienić kosztuje ok 200zł.
            1,8T AGU RS Look
            http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=34565

Komentarz

• maru123
              Drive
              • 2007
              • 54

ok dzięki chłopaki czyli zbieram kasę i wymieniamy

Komentarz

Pracuję...